Запроваджено новий тариф на електроенергію для електроопалювальних помешкань

З 1 жовтня українці, чиї квартири та будинки обладнані лише електроопаленням, можуть перейти на знижений тариф на електроенергію — 2,64 грн за 1 кВт-год. Такий тариф діятиме в опалювальний період до 30 квітня і доступний при місячному споживанні до 2000 кВт-год. Якщо ж перевищити цей ліміт, вартість усієї електроенергії зросте до 4,32 грн за 1 кВт-год.

Скільки платити за світло у жовтні

Отримати знижений тариф можна лише за умови, що у помешканні відсутні інші види опалення, а електрообігрів оформлений належно. Зокрема, відповідна інформація повинна бути відображена у технічному паспорті житла та точці розподілу енергії.

Вас також зацікавить: Чи зростуть тарифи на електроенергію в Україні: пояснення Yasno

Директорка ТОВ “Волиньелектрозбут” Оксана Гентіш зазначила, що на пільговий тариф не зможуть претендувати споживачі, які порушили вимоги встановлення електроопалення. Наприклад, це стосується тих, хто самовільно встановив “теплі підлоги” або електрокотли без відповідних документів чи дозволів.

Отже, побутові споживачі, які вже облаштували електроопалення згідно з нормами або встигнуть зробити це до початку опалювального сезону, матимуть змогу скористатися вигідним тарифом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦