СБУ вдалося запобігти ударам по українських військових 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та затримала зрадника, який під час боїв за Часів Яр передавав російським окупантам розвідувальні дані про дислокацію українських підрозділів. Про це повідомили в СБУ.

Затримання зрадника-дроновода

Затриманим виявився 22-річний оператор безпілотних літальних апаратів однієї з бригад ЗСУ, що обороняє Краматорський напрямок. За даними слідства, він свідомо пішов на співпрацю з російськими спецслужбами і за завданням ворога передавав координати українських позицій, зокрема, місця дислокації підрозділів, які за допомогою БПЛА коригували вогонь по російських військах.

Раніше СБУ затримала коригувальника ФСБ, завербованого через сайти знайомств

Окупанти планували використати отриману інформацію для завдавання точних ударів по українських позиціях, що могло призвести до значних втрат серед наших захисників. Однак завдяки своєчасним діям СБУ зрадника було викрито та затримано до того, як він встиг завдати шкоди.

Слідство встановило, що зловмисник був завербований російськими спецслужбами ще у 2023 році. Він активно підтримував війну РФ проти України в російських соцмережах, що і привернуло увагу ворожих кураторів. За свої дії зрадник отримав підозру за статтею про державну зраду в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦