Україну очікують суттєві погодні зміни. Синоптики попереджають про заморозки та дощі, але вже незабаром погода покращиться.

Погіршення погодних умов

За даними метеорологів, найближчими днями українцям слід очікувати на холодні та дощові дні. 15 жовтня у багатьох областях прогнозується різке зниження температури. За словами синоптикині Наталки Діденко, найпрохолодніше буде на заході та півночі країни, де температура вдень коливатиметься від +8 до +11 градусів. У Києві прогнозують дощі та нічні заморозки, зокрема, з 17 по 19 жовтня очікуються заморозки на ґрунті, а подекуди й у повітрі до -2°.

Коли повернеться тепло в Україну

Попри холодний початок, вже з 20 жовтня очікується потепління, яке можна буде назвати «бабиним літом». Температура підвищиться на 3-6 градусів, що є типовим для жовтня. За прогнозами синоптикині Тетяни Адаменко, Україну охопить хвиля тепла, хоча у західних регіонах ймовірні заморозки вночі збережуться. Тепла погода триватиме кілька днів, перш ніж знову почнуться осінні дощі.

Погода в Карпатах

У Карпатах зима почалася ще на початку жовтня: сніговий покрив місцями досягав 13 см. Рятувальники продовжують патрулювати, слідкуючи за безпекою туристів і мешканців.

Дивні аномалії в Києві

Водночас у столиці було зафіксовано погодну аномалію: через аномально теплу осінь зацвів бузок. Еколог Олександр Соколенко для ТСН.ua пояснює, що це результат кліматичних змін і тривалої посухи. Повторне цвітіння дерев є шкідливим для рослин, оскільки вони не встигають підготуватися до зими, що може призвести до їх загибелі.

Загалом, ці погодні явища свідчать про зміни клімату, які стають дедалі помітнішими щороку, особливо в умовах міських мегаполісів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦