Більшість дітей були вивезені на навчання до Польщі

Перед початком нового навчального року Україна зіштовхнулася з безпрецедентним відтоком учнів. За даними народної депутатки Ніни Южаніни, близько 300 тисяч школярів виїхали за кордон, переважно до Польщі.

Ніна Южаніна про ситуацію в школах

Перед початком нового навчального року 2024/2025 з України виїхало близько 300 тисяч школярів, повідомила народна депутатка Ніна Южаніна під час етеру на Новини.Live.

Южаніна висловила стурбованість масштабами міграції дітей та їхніх сімей. Вона наголосила, що ситуація свідчить про відсутність чіткої позиції держави щодо майбутніх планів, що змушує громадян шукати стабільність за кордоном.

За її словами, багато українців не лише виїжджають, а й продають майно перед від’їздом, найчастіше обираючи для переїзду Польщу.

Раніше: На перервах у школах заборонять спілкуватися російською

“Люди не отримують від влади чітких сигналів про майбутні дії, особливо на тлі військової ситуації. Тому вони сьогодні живуть тут, а завтра продають усе, що мають, і переїжджають туди, де відчувають себе безпечніше”, – зазначила депутатка.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦