Росія продовжує активно атакувати українську припортову інфраструктуру, намагаючись підірвати економічну стабільність України та вплинути на міжнародну підтримку.

Про це свідчить звіт Інституту вивчення війни (ISW), де експерти зазначають, що такі дії спрямовані на ослаблення впевненості Заходу в здатності України зберігати зерновий коридор.

Читайте також: Як закінчиться війна в Україні: прогноз командира зі спецпідрозділу ГУР

Атаки РФ на порти України та іншу інфраструктуру

Зокрема, російські війська регулярно завдають ударів по українських портах, знищуючи цивільні кораблі та завдаючи шкоди важливим економічним об’єктам.

Ультранаціоналістичні російські блогери активно підтримують ці дії, просуваючи кремлівську риторику і виправдовуючи удари по цивільній інфраструктурі. Вони відкрито закликають до подальших атак, націлених на зернові порти, судна та інші важливі об’єкти.

Аналітики ISW вважають, що ці атаки мають кілька цілей. Окрім підриву української економіки, вони спрямовані на зниження довіри західних партнерів до здатності України забезпечувати стабільність зернового коридору. Це також може вплинути на подальші дискусії в західних країнах щодо довгострокової підтримки України у війні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦