Тема мобілізації жінок в Україні знову набирає обертів на тлі тривалої війни.

Військовий аналітик Олексій Гетьман в коментарі для ТСН.ua поділився своїм баченням цього питання.

Читайте також: Наскільки масово росіяни здаються у полон: відповідь ЗСУ

Чого очікувати від мобілізації жінок в Україні

За його словами, хоча мобілізація жінок є можливою, ймовірність цього наразі невелика. До початку повномасштабної війни проводилися підрахунки щодо кількості жінок у збройних силах різних країн НАТО, і виявилося, що в українській армії їх більше, ніж у більшості армій Альянсу, зокрема, більше, ніж в Італії. Однак, Гетьман підкреслює, що замість масової мобілізації жінок, спершу варто звернути увагу на тих, хто уникає призову або має тимчасові відстрочки.

Експерт також зазначає, що жінки-добровольці вже активно служать в українській армії. Якщо жінок будуть мобілізувати, то вони можуть виконувати завдання у таких сферах, як медична допомога, документообіг, зв’язок, а також забезпечення харчуванням та спорядженням. Окрім цього, є багато інших посад, де жінки можуть допомагати підсилювати армію, не будучи залученими до бойових дій на передовій.

Гетьман наголошує, що жінки не будуть направлятися безпосередньо на фронт, але їхня участь у підтримці боєздатності військових є важливою і необхідною.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦