Рютте переконує, що Кремлю не вдасться залякати Альянс

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс не піддасться на погрози з боку Росії й продовжить рішучу підтримку України. Про це він повідомив під час свого візиту до місії НАТО з координації допомоги Україні, розташованої у Вісбадені, Німеччина, пише Reuters.

Заява Рютте

Рютте підкреслив, що НАТО готове зробити все необхідне для перемоги України та недопущення успіху агресивних планів Кремля. “Наше послання президенту Путіну полягає в тому, що ми продовжимо підтримувати Україну і забезпечимо, щоб він не досяг своїх цілей”, – наголосив очільник Альянсу.

Раніше Трамп заявив, що Путін попереджав його про вторгнення до України

Генсек також зауважив, що НАТО залишається оборонним блоком і не прагне захоплення територій. “Ми – найсильніший військовий альянс у світі, який об’єднує мільярд людей. Як демократичний альянс, ми готові протистояти будь-якій загрозі й не дамо себе залякати”, – сказав Рютте.

Цей виступ відбувся на американській військовій базі у Вісбадені, де знаходиться нова місія під назвою NSATU (Security Assistance and Training for Ukraine). Вона поступово перебирає на себе функції з координації західної військової допомоги для України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦