Експерт вважає, що збиття російського Су-34 українським винищувачем F-16 може обмежити здатність російських військ ефективно використовувати керовані авіабомби (КАБ).

Авіаційний спеціаліст Богдан Долінце в коментарі “24 каналу” зазначив, що це вперше підтверджено збиття російського літака Су-34 саме за допомогою F-16, що суттєво зменшить можливості окупантів завдавати ударів на великі дистанції.

Читайте також: Генсек НАТО озвучив послання Путіну щодо України

Що відомо про збиття ворожого Су-34

Долінце пояснив, що Су-34, маючи обмежені можливості самозахисту, не може конкурувати з F-16 в повітрі. Радіус дії радарів Су-34 складає приблизно 90 км, тоді як у F-16 цей показник досягає 150 км. Це дозволяє українському винищувачу помітити російський літак і завдати удару ще до того, як Су-34 зможе зреагувати.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що ймовірне знищення Су-34 разом з екіпажем було здійснене саме українськими винищувачами F-16.

12 жовтня один із російських військових блогерів підтвердив втрату Су-34, хоча деталі інциденту залишаються невідомими. Інший російський блогер підтвердив загибель екіпажу, проте заперечив участь українських сил у цьому інциденті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦