Окупанти систематично показово вбивають бійців ЗСУ

Інститут вивчення війни (ISW) зафіксував зростання випадків страти українських військовополонених російськими окупантами. Аналітики стверджують, що такі дії є не ізольованими інцидентами, а свідчать про системну політику, яку заохочують російські командири.

“Російські військові блогери здебільшого прославляють” страти українських військовополонених, – зазначають в ISW. Це свідчить про те, що подібні злочини не тільки не засуджуються, а й заохочуються на пропагандистському рівні.

Страти на фронті

Одним із найбільш резонансних випадків стало вбивство 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. За даними ISW, російські військові роззброїли, вишикували і розстріляли полонених, що є явним доказом навмисного вбивства.

Раніше: Скільки росіян звернулися до проєкту “Хочу жити”, щоб здатися у полон

Також відомо про розстріл дев’яти українських військових у Курській області. За інформацією українського аналітичного проєкту DeepState, бійці здалися в полон після того, як у них закінчилися боєприпаси.

Уповноважений із прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець назвав такі дії грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і звернувся до міжнародних організацій з проханням розслідувати ці злочини.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦