Туареги-повстанці з руху CSP на півночі Малі застосовують українські безпілотні літальні апарати (БпЛА) для боротьби проти військової хунти та підрозділів ПВК «Вагнер». Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

Ситуація в Малі

За даними журналістів, підтримка з боку України носить «стриманий, але рішучий» характер. Для повстанців співпраця з Києвом стала приводом для гордості, адже вони тепер можуть завдавати ударів з повітря так само як і їхні вороги.

Також читайте: У Малі повстанці вбили десятки вагнерівців: загинув відомий командир ПВК

4 жовтня за допомогою БпЛА було атаковано військовий табір у Гундамі, розташований у регіоні Тімбукту. Під час цього удару вдалося ліквідувати щонайменше дев’ятьох найманців «Вагнера», які є головною ціллю туарегів.

Як повідомляє Le Monde, співпраця між українською розвідкою та рухом CSP розпочалася на початку 2024 року. Це дозволяє повстанцям ефективніше відстежувати рухи противника та здійснювати повітряні атаки, що може суттєво змінити перебіг конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦