Побороти хворобу дозволить правильне харчування

Під час застуди чи грипу організму важливо отримувати правильне харчування, щоб швидше відновити сили. Фахівці радять обирати їжу, яка підвищує імунітет та легко засвоюється, а також уникати продуктів, що можуть погіршити стан.

Що їсти, щоб не хворіти

Експерти наголошують, що під час хвороби корисно їсти цитрусові, багаті на вітамін С, такі як апельсини та лимони, щоб підтримувати імунітет. Також допомагає часник із протимікробними властивостями, а червоні яблука, що містять кверцетин, можуть зменшити запалення та полегшити закладеність носа. Традиційний курячий суп, завдяки своїм протизапальним властивостям, сприяє одужанню та знімає симптоми застуди.

продукти магазин

Також читайте: Поведінка уві сні може вказувати на розвиток деменції

Якщо хворий страждає від кашлю або болю в горлі, фахівці радять вживати м’які продукти, як-от йогурт чи яєчню-бовтанку. Мед також ефективний при подразненні горла та допомагає полегшити кашель. Гарячі трав’яні чаї з м’ятою або імбирем підтримують водний баланс та відкривають дихальні шляхи.

Однак варто уникати продуктів, які викликають запалення: обробленої їжі з високим вмістом цукру, жиру чи солі. Вони лише ускладнюють процес одужання. Також важливо обмежити споживання кофеїнових напоїв і алкоголю, адже вони можуть призвести до зневоднення.

Підтримка водного балансу та достатня кількість сну є важливими для швидкого відновлення. Організму потрібен відпочинок, щоб спрямувати енергію на боротьбу з інфекцією.

Якщо симптоми зберігаються довше кількох днів або погіршуються, слід звернутися до лікаря для отримання кваліфікованої допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦