В Одеській області нещодавно зафіксували проліт найяскравішої комети за останні 13 років — комети ATLAS.

Явище відбулося ввечері 13 жовтня над містом Чорноморськ. Місцеві ЗМІ повідомили про це, проте офіційного підтвердження від Головної астрономічної обсерваторії НАН України наразі немає.

Читайте також: Знаки зодіаку, у яких дуже сильні янголи-охоронці

Коли та де можна спостерігати за кометою ATLAS

Комета ATLAS, офіційно відома як C/2023 A3 (Цзіцзіньшань — ATLAS), стала доступною для спостережень у північній півкулі після 13 жовтня.

Найкращі умови для її спостереження триватимуть до середини жовтня, за сприятливої погоди. Вона з’являється низько над західним горизонтом одразу після заходу сонця, а її яскравість досягає -2 зоряної величини, що робить її помітною на вечірньому небі.

Першими комету змогли побачити жителі південної півкулі ще 28 вересня, коли вона з’явилася на ранковому небі. 12 жовтня комета наблизилася до Землі на максимальну відстань близько 70 мільйонів кілометрів, що знаходиться приблизно між нашою планетою та Сонцем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦