Водії України зіштовхуються з неприємною новиною: ціни на автогаз продовжують стрімко зростати. Як повідомляють експерти, ця тенденція, швидше за все, збережеться до кінця року.

Лише за останній тиждень вартість автогазу на українських заправках збільшилася на понад 3%. За даними аналітиків, середні ціни вже перевищили позначку 35 гривень за літр, пише Komersant.Info.

Раніше: Що насамперед здорожчає внаслідок підняття податків

Що буде з цінами на паливо

Експерт з енергетики Геннадій Рябцев пояснює, що основною причиною такого стрімкого подорожчання є значне підвищення акцизного податку на автогаз. Це рішення уряду призвело до того, що вартість автогазу стала набагато ближчою до вартості бензину.

За прогнозами експерта, до кінця року ціни на автогаз можуть зрости ще на кілька гривень за літр. Це означає, що водіям, які використовують автогаз як альтернативу бензину, доведеться суттєво збільшити свої витрати на пальне.

Така ситуація викликає занепокоєння як серед водіїв, так і серед експертів. Адже зростання цін на пальне негативно впливає на економіку в цілому, збільшуючи вартість транспортування товарів та послуг.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦