Українські удари по складах боєприпасів ускладнюють логістику росіян

Інститут вивчення війни (ISW) провів аналіз наслідків українських ударів по російських об’єктах на території РФ. Експерти дійшли висновку, що такі дії можуть мати значний вплив на хід війни.

Як зазначається в звіті ISW, російські війська активно використовують безпілотники “Шахед” для атак по українських містах та населених пунктах, а також витрачають велику кількість артилерійських снарядів. Українські сили, зі свого боку, завдали низку точних ударів по російських складах боєприпасів та інших логістичних об’єктах.

Системні удари по російських об’єктах можуть суттєво вплинути на хід війни

“Хоча окремий удар по російському складу не зупинить військові дії, регулярні атаки можуть змусити росіян переглянути свою логістику і розподілити запаси на більшій території. Це, своєю чергою, ускладнить їхнє постачання на фронт”, – пояснюють аналітики.

Раніше: Атака на Карачів Брянської області: детонація триває

ISW підкреслює, що для ефективного використання цієї тактики Україні необхідні сучасні зброя та системи, які б дозволили завдавати ударів на великих відстанях. Забезпечення ЗСУ необхідними засобами дозволить їм продовжувати тиснути на російську логістику та підривати їхні наступальні спроби.

“Українські удари по об’єктах у Росії можуть суттєво вплинути на хід війни, якщо будуть системними і підтримуватися необхідними ресурсами”, – резюмують експерти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦