Експерт спрогнозував здорожчання товарів і послуг 

Підвищення податків призведе до подорожчання товарів і послуг, зокрема через збільшення навантаження на банки та АЗС. Власники цих установ перекладуть додаткові витрати на споживачів, про що розповів експерт із соціальної політики Андрій Павловський в етері “КИЇВ24”.

Ціни злетять

Експерт пояснив, що кінцевий споживач, а також малий бізнес, опиняться в ситуації, коли змушені будуть платити більше. “Збільшення оподаткування відобразиться у зростанні цін, і це ляже на плечі населення та дрібних підприємців”, – зазначив Павловський.

Читайте також: Тариф на електроенергію в Україні: що зміниться з 1 жовтня

Також він висловив нерозуміння щодо того, чому депутати не підтримали європейські норми оподаткування великого капіталу, як, наприклад, податок на розкіш, що діє в багатьох країнах.

Павловський підсумував, що зміни у податковій системі переважно зачіпають пересічних громадян та малий бізнес, тоді як великий капітал продовжує уникати більш жорстких податкових зобов’язань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦