Окупанти мають на меті завдати максимальної шкоди Україні та світовій спільноті

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував нещодавні російські обстріли цивільних суден в українських портах і зробив висновок про справжні мотиви цих дій.

Як зазначають експерти ISW, Росія свідомо націлюється на цивільні судна, які залучені в зерновій ініціативі. Це підтверджується низкою атак, зокрема, на судна, які стояли в українських портах з початку жовтня.

Атаки на судна

“Російські удари по цивільних суднах мають на меті дестабілізувати ситуацію в регіоні Чорного моря, підірвати довіру до здатності України забезпечувати безпеку судноплавства та, як наслідок, зірвати зернову угоду”, – зазначають в ISW.

Також читайте: В ISW пояснили, на що можуть вплинути українські удари по об’єктах у Росії

Крім того, такі дії спрямовані на дестабілізацію світового продовольчого ринку та посилення тиску на західних партнерів України. Росія намагається таким чином підірвати міжнародну підтримку України та змусити її піти на поступки.

“Нещодавні заяви російської сторони про те, що атаковані судна перевозили зброю, є безпідставними й не знайшли свого підтвердження”, – наголошують в ISW.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦