Військову агресію Росії в Україні не вдасться завершити договорами

Війну в Україні не можна завершити шляхом дипломатичних угод, вважає колишній посол України в США Валерій Чалий. За його словами, для припинення війни необхідно вийти з формату контактних боїв та перейти до нового рівня військових дій. Про це Чалий розповів в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Він зазначив, що потрібно зменшити інтенсивність бойових дій на землі, де відбуваються ближні зіткнення, та перейти до застосування більш точного озброєння. “Україна за допомогою партнерів, зокрема США, може перейти до більш технологічного формату війни, де використовуються снайперські системи, артилерія та точні ракети”, — пояснив експосол.

Також читайте: Зеленський змінив позицію щодо переговорів із Росією – Bloomberg

Чи потрібні мирні перемовини з РФ

Чалий також наголосив, що російський президент Володимир Путін продовжує агресію через свої імперські амбіції, і лише сильна міжнародна підтримка України може вплинути на його рішення. “Путін прагне відновити імперію та шкодує про розпад Радянського Союзу. Він міг би спрямувати свої амбіції на інші країни, але вирішив атакувати Україну”, — вважає дипломат.

Експосол також звернув увагу на загальний контекст регіональних конфліктів у світі, зокрема на події в Азії та на Близькому Сході. Україні, за його словами, важливо зменшити напруження війни в Європі та захистити свій простір, змістивши фокус війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦