Це сталося на тлі тиску з боку союзників України

За інформацією видання Bloomberg, президент Володимир Зеленський пом’якшив свою позицію щодо можливих переговорів із РФ у пошуках “гнучкішого підходу” для завершення війни. Це сталося на тлі зростаючого тиску з боку союзників України.

Позиція Зеленського щодо перемовин

Посилаючись на офіційних осіб, пов’язаних із НАТО, видання зазначає, що Зеленський все ще виключає будь-які компроміси щодо суверенітету чи територіальної цілісності України. Однак, з огляду на затяжний конфлікт і зниження підтримки з боку Заходу, українські чиновники визнають необхідність розгляду можливих варіантів мирного вирішення.

Володимир Зеленський

Bloomberg повідомляє, що переговори щодо майбутнього війни відбуватимуться за зачиненими дверима. Попри непохитну позицію щодо території, тиск з боку західних партнерів посилився, вимагаючи конкретнішого плану щодо завершення конфлікту, який триває вже понад два з половиною роки.

Раніше: Зеленський повідомив, що стало “дуже важливим етапом війни”

Видання також зазначає, що складна ситуація на фронті, скорочення військових бюджетів Заходу та наближення президентських виборів у США підштовхують союзників до пошуку шляхів врегулювання конфлікту дипломатичним шляхом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦