В Україні розгорівся скандал через жінку, яка називає себе “Богородицею” і стверджує, що може зцілювати людей за гроші.

Ця історія стала відомою після публікації комунікаційниці Надії Потоцької на Facebook-сторінці.

Історія з “Богородицею”, яка виключно за гроші “допомагає” людям

Надія розповіла, що до неї звернулася малознайома дівчина з проханням про фінансову допомогу для передачі жінці, яка “енергетично підтримує” її коханого, що перебуває в комі. Згодом з’ясувалося, що цей чоловік уже понад пів року перебуває в комі за кордоном, а в Україні жінка за гроші “шле енергію”, щоб підтримувати його життя. Дівчина щиро вірить у силу цієї “Богородиці” та готова брати гроші в борг для продовження її “лікування”.

Читайте також: Історія з “Богородицею”, яка виключно за гроші “допомагає” людям

Потоцька також зазначила, що дівчина зверталася за грошима до понад 25 її знайомих, і дехто з них навіть погодився допомогти. Ця ситуація наштовхнула Надію на думку про те, що такі шахраї використовують вразливість людей, особливо під час війни, коли багато родин перебувають у скрутному становищі через поранення або хвороби близьких.

У своєму подальшому дописі Надія наголосила на небезпеці таких дій, адже шахраї цілеспрямовано шукають людей, які перебувають у біді, зокрема родини поранених військових, і користуються їхньою відчайдушною надією на зцілення. Вона закликала громадськість звернути увагу на цю проблему та почати інформаційну кампанію, щоб захистити людей від подібних аферистів.

Як зазначила Потоцька, “Богородицею” та цією “енергетичною жінкою” є Ганна Фесун.

Публікація Потоцької викликала широкий резонанс, на неї відреагували понад тисячу людей, серед яких були активісти та військові. Люди поділилися схожими історіями про те, як шахраї зловживають довірою родин, зокрема тяжкопоранених бійців.

Як з’ясував ТСН.ua, постраждала, про яку йдеться у скандальній історії з “Богородицею”, є мешканкою Волинської області. Вона намагається зібрати понад 40 тисяч гривень на порятунок свого коханого, який перебуває у важкому стані. Ймовірно, ці кошти вона планує передати “цілительці”, яка обіцяє допомогти шляхом “енергетичного лікування”.

У поліції повідомили, що звернули увагу на ситуацію та розглядають можливі дії. Основною проблемою є те, що жінка добровільно готова віддати гроші за сумнівну допомогу. Правоохоронці пояснюють, що для розслідування потрібна заява від постраждалої. Наразі ознаки шахрайства є, проте офіційної заяви до поліції поки що не подано.

Сама жінка, яка називає себе “Богородицею”, на своїх сторінках у соцмережах позиціонує себе як цілителька, яка нібито допомагає “зцілювати людей, родини і землю”. За інформацією з її профілю, вона проживає в Києві, але походить із міста Золотоноша Черкаської області.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦