Більшість трагічних випадків сталися на річках та в горах.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу повідомив, що вже понад 40 українців втратили життя, намагаючись нелегально перетнути кордон. Про це пише Укрінформ.

Читайте також: Екстрасенс побачив, чи застосує Росія ядерну зброю

Демченко зазначив, що основною причиною загибелі є невміння оцінити свої сили під час спроби перетнути водойми. За його словами, фактично люди тонули. Крім того, були випадки загибелі в гірських районах, де прикордонники неодноразово рятували осіб, які заблукали і були на межі виснаження.

Ситуація на кордоні

У пунктах пропуску щоденно фіксуються спроби незаконного виїзду, які включають підробку документів та фальсифікацію умов виїзду. Проте значна частина таких спроб відбувається поза межами пунктів пропуску. Найбільш активними залишаються напрямки до Румунії та Молдови, тоді як на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Польщею фіксується менше випадків.

Від серпня спостерігається тенденція до зменшення спроб нелегального перетину кордону.

Демченко заявив, що нині температура повітря знизилася, у горах випав сніг і йдуть дощі. Це ускладнює ситуацію і, як наслідок, зменшує кількість спроб незаконного виїзду.

З огляду на цю інформацію, ДПСУ закликає громадян не ризикувати своїм життям і не намагатися незаконно перетинати кордон.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦