Словаки зібрали понад 4 мільйони євро на боєприпаси для України, попри позицію уряду

Попри відмову уряду Словаччини підтримати чеську ініціативу зі збору коштів на боєприпаси для України, небайдужі громадяни країни самостійно зібрали понад 4 мільйони євро. Завдяки цим зусиллям, до України вже надійшли перші партії боєприпасів, придбаних на зібрані кошти.

Про це повідомляє портал Noviny.

Скільки словаки зібрали на боєприпаси Україні

Ініціатива зі збору коштів виникла як відповідь на відмову словацького уряду брати участь у чеській програмі підтримки України. Однак, словаки продемонстрували свою солідарність з українським народом і за три тижні зібрали рекордну суму коштів. До збору долучилося понад 70 тисяч громадян, що робить цю ініціативу однією з найбільш успішних в історії країни.

Раніше: Через допис Безуглої ворог має просування у Вугледарі – OSINT-аналітик

“Ми довели, що голос громадян може бути почутий, навіть якщо держава займає іншу позицію”, – зазначив один з ініціаторів збору коштів, Федор Блащак. За його словами, словаки пожертвували більше коштів на душу населення, ніж багато інших європейських країн.

Зібрані кошти вже використані для закупівлі першої партії боєприпасів, які вже доставлені в Україну. Решта коштів буде спрямована на придбання гранат для гранатометів. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦