Українські безпілотники демонструють високу ефективність, навіть попри потужні російські системи протиповітряної оборони (ППО) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Як пояснив військовий експерт Іван Ступак в інтерв’ю для “КИЇВ 24“, українські дрони вміло обходять скупчення ворожих систем ППО та знищують цілі, завдяки своїй невеликій вазі та маневреності.

Читайте також: Зеленський повідомив, що стало “дуже важливим етапом війни”

Українські дрони ефективні у боротьбі проти РФ

Експерт зазначив, що хоча у Росії немає значних проблем із виробництвом ракетних комплексів, її ППО розрахована переважно на великі об’єкти, такі як літаки чи гелікоптери. Безпілотники ж часто виявляються занадто малими для ефективного виявлення та знищення російськими системами ППО. Відповідно, протидія дронам можлива хіба що за допомогою стрілецької зброї або зенітно-ракетних гарматних комплексів “Панцир-М”.

Українські Повітряні сили навчилися знаходити слабкі місця в російській обороні та вміло уникати систем РЕБ. Ці тактичні успіхи дозволяють дронам ефективно виконувати свої бойові завдання.

Українські дрони

Також Ступак зауважив, що росіяни іноді глузують з українських дронів, називаючи їх “зробленими з гілок”, але саме це надає їм важливу перевагу в умовах сучасного бою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦