Гроші підуть на закупівлю сучасного військового обладнання 

Велика Британія оголосила про виділення Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британського виробництва. Про це повідомляється на офіційному сайті британського уряду. Кошти будуть спрямовані на зміцнення обороноздатності України через тісну співпрацю з британською оборонною промисловістю.

Як Британія допоможе Україні

З британської сторони торгову місію до України очолив міністр збройних сил Люк Поллард. Місія включала представників Міністерства оборони, Департаменту бізнесу та оборони, а також представників оборонної асоціації ADS. Основною метою візиту було обговорення майбутніх постачання військового обладнання та поглиблення співпраці з українською оборонною галуззю.

Раніше: ЗСУ отримали снаряди, на які збирали гроші словаки

Цей крок став продовженням угоди, підписаної в липні 2024 року, яка дозволяє Україні використовувати британські експортні кредити для придбання сучасних систем озброєння. Міністр Поллард підкреслив, що підтримка України виходить за межі постачання техніки, включаючи спільні інвестиції та розширення виробничих можливостей обох країн.

Міністерство оборони Великої Британії вже підписало кілька важливих контрактів з британськими компаніями, серед яких постачання ракет для систем ППО та виготовлення поковок для артилерійських установок Sheffield Forgemasters. Очікуються нові замовлення, які будуть профінансовані коштом українських резервів і виділених Британією коштів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦