У Кураховому, що постійно зазнає обстрілів, російські диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються видавати себе за бригади Збройних сил України.

Про це повідомив пресофіцер 33-ї окремої механізованої бригади Назар Войтенков в ефірі телеканалу “Еспресо“.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ: експерти прогнозують два можливі сценарії

Російські окупанти одягаються у форму ЗСУ та здійснюють рейди у прифронтових населених пунктах

Курахове залишається під загрозою, оскільки у місті все ще проживає понад тисяча мешканців, які наражаються на небезпеку через регулярні атаки.

Войтенков зазначив, що обстріли в місті Курахове здійснюються за допомогою керованих авіабомб (КАБ), реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), артилерії та FPV-дронів, які завдають шкоди як цивільному, так і військовому транспорту.

За його словами, для ворога це просто зона обстрілів, і їм не важливо, куди потрапляють їхні снаряди.

Крім того, Войтенков звернув увагу на те, що російські ДРГ пересуваються містом під виглядом ЗСУ, розпитуючи про місця проживання людей, а потім завдають точкових ударів по цим будинках. Пресофіцер додав, якби усі цивільні особи евакуювалися, то б військовим було б значно легше протистояти цим загрозам.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦