Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову привернув увагу своїми суперечливими заявами щодо війни в Україні.

Під час урочистостей до 80-річчя Карпатсько-Дуклінської операції він натякнув на можливість ракетного удару по Брюсселю у відповідь на заклики деяких європейських політиків підтримати удари України по території Росії. Фіцо висловив невдоволення тим, що в Європі замість закликів до миру продовжують підтримувати військові дії.

Читайте також: Гарріс висловилася про можливі переговори з Путіним

Роберт Фіцо знову оскандалився своїми заявами

Політик зауважив, що деякі депутати Європарламенту легко обговорюють використання ракет середньої та великої дальності для ударів по Росії, і, на його думку, це лише затягує конфлікт. Він додав, що європейці, можливо, змінили б свою позицію, якби ракета влучила, наприклад, у фонтан у Брюсселі.

“Образно кажучи, якби одна така ракета зруйнувала в Брюсселі фонтан, то вони б зрозуміли, про що кажуть”, – сказав Фіцо.

Крім того, Фіцо заявив, що якщо отримає запрошення від президента Росії Володимира Путіна на святкування 80-річчя закінчення Другої світової війни, то неодмінно візьме в ньому участь, оскільки вважає це знаком поваги. Він підкреслив, що свободу Словаччині приніс схід, маючи на увазі Радянський Союз.

На завершення своєї промови Фіцо закликав зупинити конфлікт між слов’янськими народами і пообіцяв донести це послання під час зустрічі з українським прем’єром Денисом Шмигалем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦