Все залежить від своєчасної допомоги партнерів 

Українські військові експерти обговорюють перспективи нового контрнаступу ЗСУ у 2025 році. За словами керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, успіх такої операції залежить від кількох ключових факторів, зокрема, від постачання необхідної зброї та дозволу на проведення глибоких ударів по території Росії.

Чи буде контрнаступ

Експерт виділяє два можливі сценарії розвитку подій. Перший передбачає масштабний наступ на кількох напрямках одночасно. Однак, за словами Мусієнка, такий сценарій є досить ризикованим і може призвести до значних втрат, якщо щось піде не за планом. Другий сценарій передбачає більш обережний підхід, з поступовим покращенням тактичного положення українських військ на фронті.

Раніше: Армія РФ стирає Куп’янськ з лиця землі

“Якщо ми отримаємо достатню кількість озброєння, то зможемо провести більш масштабний наступ. Але якщо цього не станеться, то доведеться діяти більш обережно”, – зазначає Олександр Мусієнко.

За словами експерта, успіх контрнаступу матиме вирішальне значення для подальшого ходу війни. Однак, для його реалізації необхідна не лише військова підготовка, а й політична підтримка партнерів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦