Камала Гарріс запевнила, що завершення конфлікту можливе лише за участі України

Кандидатка в президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що не готова обговорювати припинення війни в Україні з президентом Росії Володимиром Путіним без участі Києва. Про це вона повідомила в інтерв’ю для CBS News.

Заява Гарріс про перемовини з Кремлем

На запитання, чи можлива її зустріч із Путіним для обговорення війни в Україні, Гарріс відповіла категорично: «Ні, не на двосторонній основі без участі України. Київ повинен мати право вирішувати свою долю». За її словами, участь України є критичною для будь-яких мирних переговорів.

Раніше: Зеленський повідомив, що стало “дуже важливим етапом війни”

Гарріс також зазначила, що успішне завершення конфлікту можливе лише за участі української сторони та дотримання принципів Статуту ООН. Вона підкреслила, що будь-які угоди без Києва не можуть бути визнані легітимними.

Щодо питання можливого вступу України до НАТО, Гарріс ухилилася від прямої відповіді, зазначивши, що це питання розглядатиметься в майбутньому. На сьогодні, за її словами, пріоритетом залишається підтримка України в її обороні від російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦