У ЗСУ прокоментували інформацію про будівництво оборонних укріплень 

Збройні сили України розпочали активну підготовку оборонних позицій у Дніпропетровській області. Про це свідчать супутникові знімки, які оприлюднив французький OSINT-аналітик Клемент Молін.

Він зазначив, що інженерні війська вже будують укріплення за містом Покровськ, щоб зупинити потенційний наступ ворога.

Раніше: Армія РФ стирає Куп’янськ з лиця землі

Дніпропетровщину готують до оборони

Проте ця інформація потребує додаткового підтвердження. Представник ЗСУ Іван Тимочко прокоментував це в ефірі Ранок.LIVE, наголосивши, що будівництво оборонних споруд – це звична практика для захисту регіонів, і такі роботи ведуться по всій країні. Він підкреслив, що розголошення деталей про укріплення може допомогти ворогу адаптувати свою тактику.

Тимочко також зауважив, що публікація інформації про розташування оборонних ліній може спричинити збільшення атак ворожих дронів та авіації по цих об’єктах. Він вважає, що ці дані не повинні широко обговорюватися, оскільки це дає противнику перевагу.

Водночас він зазначив, що, хоча такі повідомлення можуть заспокоїти громадськість, ворог не забуває про ці деталі й може посилити свої удари по вказаних напрямках.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦