Російська армія найближчим часом може зіткнутися з дефіцитом техніки через високі темпи втрат на полі бою.

Такий прогноз оприлюднив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті.

Темп втрат бронетехніки в РФ можуть бути вищими

Аналітики зазначають, що російське військове керівництво може не мати можливості продовжувати втрачати техніку на поточному рівні через обмежені можливості російської оборонної промисловості, зменшення запасів радянської техніки та нездатність забезпечити значні територіальні успіхи за допомогою механізованих наступів.

Читайте також: Російські війська завершили окупацію Красногорівки — Deep State

Росія використала велику кількість бронетехніки під час спроб захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року. Проте протягом останніх місяців використання бронетехніки на цьому напрямку зменшилось, хоча бойові дії активізувалися на захід і південний захід від Донецька.

Раніше Британський міжнародний інститут стратегічних досліджень підрахував, що до лютого 2024 року Росія втрачала понад 3000 бойових броньованих машин щорічно. Водночас ISW припускає, що тепер цей темп може бути ще вищим.

Американські аналітики наголошують, що Росії стане дедалі важче забезпечувати свої війська без суттєвого збільшення виробництва озброєння і переведення економіки на військові рейки – кроку, якого поки що уникає президент РФ Володимир Путін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦