У Курській області триває маневрова війна, і ситуація на полі бою зазнає змін.

Українські Збройні сили продовжують утримувати позиції, які зайняли під час наступу, хоча бойові дії в регіоні залишаються інтенсивними. За словами секретаря парламентського Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки, полковника СБУ Романа Костенка, бойові дії в Курській області характеризуються постійними маневрами з обох сторін.

Як змінилася ситуація у Курській області РФ

У своєму виступі на телеканалі “Еспресо” Костенко зазначив, що в цьому регіоні не існує суцільних ліній оборони, а бої ведуться шляхом маневрів, мета яких — захопити стратегічну перевагу. Обидві сторони намагаються маневрувати так, щоб опинитися в кращій позиції на полі бою.

Читайте також: Кремль приховує від росіян збільшення витрат на оборону – ISW

Попри те, що російські війська підтягнули понад 40 тисяч особового складу до цього регіону, українські Сили оборони утримують ініціативу на кількох напрямках. Росіяни активно намагаються закріпитися поблизу річки Сейм і збудували понтонні переправи, але українські військові успішно руйнують ці спроби.

ЗСУ намагаються відрізати російські сили від можливості просування на Любимівку, пояснив Костенко.

За його словами, хоч активність українського наступу дещо зменшилася порівняно з початковою фазою, Збройні сили України все ще утримують ініціативу в кількох ключових місцях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦