Кремль збільшує фінансові стимули для залучення добровольців до війни проти України, що є частиною його стратегії криптомобілізації.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), Росія планує витратити додаткові 90 мільярдів рублів (приблизно 948 мільйонів доларів) на одноразові виплати для тих, хто підписуватиме військові контракти з 2025 по 2027 роки.

Читайте також: США дозволяють постачання компонентів для зброї в Росію – Bloomberg

Російський уряд пропонує 400 тисяч рублів (близько 4200 доларів) за підписання контракту, що додається до регіональних виплат, які в деяких областях перевищують мільйон рублів. Це підтверджує наміри Кремля залучити 225 тисяч нових контрактників у цей період, хоча аналітики ISW зазначають, що поточні темпи набору можуть не втриматися на цьому рівні.

Зростання фінансових стимулів свідчить про труднощі Кремля з вербуванням нових військовослужбовців, оскільки результати мобілізаційних кампаній стають менш ефективними.

Експерти ISW вважають, що навіть з підвищеними виплатами, існують серйозні обмеження щодо кількості новобранців, яких може залучити російська армія в довгостроковій перспективі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦