Натомість в Росії набирають до 30 тисяч осіб щомісяця 

Україна планує мобілізувати додаткові 200 тисяч осіб до кінця 2024 року, але реалізація цієї мети стає дедалі складнішою. Про це повідомляє видання The Times, наголошуючи на зростаючих труднощах в наборі новобранців, особливо на тлі війни з Росією.

Мобілізація в Україні

За даними статті, підрахунки НАТО свідчать, що в Росії щомісяця мобілізують близько 30 тисяч осіб. На цьому фоні українська ціль стає ще більш важливою, але її досягнення викликає сумніви. Співробітники ТЦК в Одесі повідомили журналістам про значне відставання від мобілізаційних планів, зазначаючи, що виконується лише близько 20% від необхідного.

Раніше: Через допис Безуглої ворог має просування у Вугледарі – OSINT-аналітик

Один із працівників військкомату зазначив, що в Одеській області ситуація є особливо складною, і на деякі повістки реагує лише незначна частина чоловіків. Він також звернув увагу на проблеми корупції та неефективного управління, що заважають досягти поставлених мобілізаційних цілей.

Крім того, значна кількість призовників має серйозні захворювання, що унеможливлюють їхню службу в армії. Серед поширених діагнозів – туберкульоз, гепатит і ВІЛ, через що багато з них не підходять для військової служби навіть після обстеження.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦