Окупанти втрачають велику кількість важкої бронетехніки під час механізованих штурмів по всій лінії фронту

Інститут вивчення війни (ISW) спрогнозував, що масштабні наступальні операції російських військ в Україні можуть скоротитися в найближчі тижні або місяці.

Як зазначають аналітики, початкові амбітні плани Росії щодо літнього наступу вже не можуть бути реалізовані через значні втрати особового складу та техніки. Спочатку росіяни планували сформувати потужне угруповання військ для наступу на Харківщині та Покровську, проте ці плани були зірвані через запеклий опір українських захисників.

Раніше: Окупанти втратили вигідну позицію на одному з напрямків

З якими проблеми стикається армія рф

“Втрати російської армії настільки значні, що їм доведеться переглянути свої стратегічні плани”, – зазначають експерти ISW. Особливо відчутними є втрати важкої бронетехніки, яка масово використовується росіянами для штурмів українських позицій.

За прогнозами аналітиків, Росія може піти на скорочення масштабів наступальних дій на менш пріоритетних напрямках, зосередившись на утриманні вже окупованих територій. Також можливий варіант переходу до позиційної війни.

“Хоча Росія може продовжувати локальні атаки, проте інтенсивність наступу суттєво знизиться”, – вважають експерти. Така зміна стратегії пов’язана з бажанням Росії запобігти контрнаступу ЗСУ та виснажити українські сили.

Однак, експерти застерігають, що повністю відмовитися від наступальних дій Росія навряд чи зможе. Існує ризик, що окупанти можуть перейти до тактики терористичних атак на цивільну інфраструктуру. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦