Світом шириться вірус Марбург

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила про загрозу поширення смертельної вірусної інфекції, спричиненої вірусом Марбург. Захворювання, що схоже на Еболу, супроводжується раптовою лихоманкою, сильним головним болем і загальним нездужанням. За даними ВООЗ, летальний результат настає в середньому через вісім-дев’ять днів після появи перших симптомів.

Симптоми зараження вірусом Марбург

На сьогодні зареєстровано 27 випадків хвороби в Руанді, з яких дев’ять людей вже померли. Ще 20 осіб перебувають в ізоляції та отримують лікування, а понад 160 людей, які мали контакт із хворими, перебувають під медичним наглядом. Це перший в історії країни спалах вірусу Марбург.

Також читайте: Європою і США шириться смертельний вірус

Фахівців турбує той факт, що один із ймовірно заражених осіб покинув країну, а походження вірусу та шляхи його поширення наразі залишаються невідомими. Специфічного лікування від цієї інфекції не існує, що робить ситуацію ще більш небезпечною.

Вірус Марбург був вперше зафіксований у 1967 році в Німеччині. Захворювання спричиняє важкі геморагічні симптоми, які можуть призвести до смерті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦