Кремль вирішив у такий спосіб посилити свій вплив 

Інститут вивчення війни (ISW) попереджає про спроби Росії використати загострення конфлікту на Близькому Сході для просування власних геополітичних інтересів. Кремль намагається підірвати стабільність у регіоні та зміцнити свої позиції, зокрема, через створення альтернативних міжнародних структур.

Також читайте: Іран випустив по Ізраїлю понад 180 балістичних ракет: фото

Зацікавленість РФ у світових конфліктах

Як зазначається у звіті ISW, російські дипломати активно виступають із заявами про необхідність припинення військових дій та закликають до переговорів. Зокрема, заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов засудив наземну операцію Ізраїлю на півдні Лівану, а глава МЗС РФ Сергій Лавров звернувся до арабських країн з аналогічними закликами.

Однак, за оцінкою аналітиків, за цими заявами прихована спроба Росії закріпитися в якості посередника у регіоні та підірвати довіру до західних партнерів. Кремль прагне створити умови для розширення свого впливу на Близькому Сході та зміцнити свої позиції у боротьбі за глобальне лідерство.

“Росія використовує конфлікт на Близькому Сході як інструмент для досягнення своїх геополітичних цілей. Кремль прагне послабити західний вплив у регіоні та створити нові механізми міжнародного співробітництва, де б домінувала Росія”, – йдеться у звіті ISW.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦