Наразі Китай є головним постачальником компонентів для БПЛА

Україна демонструє значні успіхи у розвитку вітчизняного виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА). За оцінкою експерта Олега Каткова, редактора Defense Express, наша країна має реальні можливості наростити виробництво дронів до 1,5 мільйона одиниць на рік.

Можливості України з виготовлення БПЛА

“Такий обсяг виробництва дозволить забезпечити ЗСУ необхідною кількістю БПЛА, зокрема, популярних fpv-дронів, які відіграють вирішальну роль у сучасній війні”, – зазначив Катков в ефірі телеканалу Еспресо.

Раніше Шмигаль назвав кількість дронів, яку в Україні виготовлять до кінця року

Експерт підкреслює, що більшу частину виробництва складатимуть саме fpv-дрони, які потребують постійного поповнення через високу інтенсивність їх використання на фронті. Водночас Україна також розвиватиме виробництво важчих багатофункціональних БПЛА, таких як “Баба Яга” та розвідувальних дронів типу “Фурія”.

“Слід зазначити, що Китай залишається основним постачальником компонентів для українського виробництва дронів. Однак, вітчизняні виробники активно працюють над локалізацією виробництва та зниженням залежності від імпорту”, – додав Катков.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦