За даними Bloomberg, влада США негласно дозволяє американським компаніям постачати компоненти для виробництва зброї в Росію через посередників. Попри запроваджені експортні обмеження, ключові технології, зокрема напівпровідники, продовжують потрапляти до РФ і використовуються для виготовлення ракет, що обстрілюють Україну.

У США підтримують РФ?

У залишках російських ракет, таких як “Іскандер”, були виявлені компоненти, вироблені західними компаніями. Серед них – продукція американських фірм Silicon Laboratories Inc, Texas Instruments Inc, Analog Devices, а також німецької Infineon Technologies. Значна частина цих деталей була продана Росії вже після початку війни в Україні через посередників з Китаю та Гонконгу.

Раніше: У Держдепі США дали оцінку українському Плану перемоги

Митні дані показують, що мільйони компонентів, зокрема від Analog, були експортовані до Росії після початку повномасштабного вторгнення. Влада США намагалася зупинити цю торгівлю, вводячи санкції проти посередників, однак американські компанії не були звинувачені у порушенні експортного контролю.

Керівники в Україні зазначають, що американські фірми не докладають зусиль для відстеження шляхів постачання своєї продукції, яка використовується для виготовлення російської зброї. Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія продовжуватиме обстріли України, поки отримує західні технології, і що ця проблема досі залишається поза увагою міжнародної спільноти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦