Виконавиця висловила свою думку щодо мовного питання в Україні

Українська співачка Анастасія Приходько емоційно висловилася щодо мовного питання в Україні, засудивши цькування російськомовних громадян. У своєму відеозверненні співачка заявила, що її дратує постійна критика на адресу людей, які не говорять українською, наголошуючи, що ці звинувачення є маніпуляціями.

Читайте також: Камалія розповіла, як донька Захура від дружини-росіянки зруйнувала її шлюб

Приходько емоційно відреагувала на закиди “чому не державною”

“Я дуже обурена тим, що зараз відбувається в нашому українському просторі, коли я дивлюся на те, як люди одне одного просто знищують оцим: “Чому не державною? Говоріть зі мною українською, понаїхали, а звідки ви, ми вже втомилися від ВПО, вони мови не вчать, а у вас було два роки, щоб вивчити, а коли ви їдете до Італії, ви зобов’язані, чому ви не вчите тут…”. Ось ці всі наративи — політичні маніпуляції, на які ведуться недалекі люди”, — заявила артистка.

Приходько підкреслила, що до 2014 року мовне питання не було таким актуальним, а зараз багато українців страждають від того, що їх принижують через мову, особливо переселенці. Вона закликала ставитися з розумінням до людей, які все життя розмовляли російською і не можуть швидко перейти на українську, наголошуючи на необхідності підтримувати одне одного замість того, щоб створювати розбрат.

Співачка також звернула увагу на те, що багато хто користується російськомовними соціальними мережами, не подаючи жодних скарг на їхню заборону, а натомість зосереджуються на критиці співгромадян. Вона закликала до єдності і наголосила, що війна – не час для мовних суперечок.

Приходько завершила свої роздуми тим, що важливо бути добрими і підтримувати одне одного під час війни, а не зосереджуватися на мовних питаннях, які можна вирішити на законодавчому рівні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦