Бойовики ЗС РФ вбили одразу 16 українських військовослужбовців

Сполучені Штати висловили стурбованість з приводу повідомлень про масовий розстріл українських військовополонених російськими окупантами. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Звірства окупантів на війні

“Ми бачили ці повідомлення і вважаємо, що Україна повинна провести повне розслідування”, – зазначив Міллер. Він також наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія систематично вчиняє воєнні злочини на території України.

Зокрема, в українських ЗМІ з’явилися відеоматеріали, які свідчать про розстріл 16 українських військовослужбовців, взятих у полон. За попередніми даними, трагедія сталася в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

Раніше: Як живе Ярослав Базилевич, сім’я якого була вбита російською ракетою

“Цей злочин є ще одним доказом того, що Росія свідомо порушує міжнародне гуманітарне право і нехтує життям цивільних та військовополонених”, – зазначив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

Офіс Генерального прокурора розпочав досудове розслідування за фактом воєнного злочину – вбивства військовополонених. Цей злочин є черговим свідченням того, що Росія має понести відповідальність за всі свої злочини проти українського народу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦