Сало відомо, що впливатиме на курс нацвалюти

Експерти прогнозують традиційне сезонне пожвавлення на валютному ринку України в жовтні. Очікується збільшення обсягів як попиту, так і пропозиції валюти. Це пов’язано з активізацією імпортерів та експортерів, зокрема аграріїв.

Що буде з гривнею у жовтні

Однак, за словами Юрія Крохмаля, очільника служби продажу казначейських продуктів АТ “Банк Авангард”, різких коливань курсу гривні не передбачається. Національний банк має достатні ресурси для підтримки стабільності валютного ринку та запобігання значній девальвації.

“Попри очікуване зростання попиту на долар, курс гривні, ймовірно, залишиться в межах 41,00-42,00 гривні за 1 долар”, – зазначає Крохмаль.

Також читайте: Курс валют в Україні: чого очікувати у жовтні й через 100 днів

Таку думку поділяє й Дмитро Глінський, в.о. виконавчого директора Незалежної асоціації банків України. Він підкреслює, що стабільність курсу гривні напряму залежить від дій Національного банку. За його словами, неритмічність зовнішніх фінансових надходжень не матиме суттєвого впливу на валютний курс.

Експерти звертають увагу на те, що Національний банк буде прагнути утримати інфляцію під контролем і не допустити її зростання через девальвацію гривні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦