Щонайменше шестеро людей загинули, семеро дістали поранення 

Щонайменше шестеро людей загинули внаслідок авіаудару Ізраїлю центром Бейрута в ніч на четвер, заявили в МОЗ Лівану. 

Удар припав на багатоповерхову будівлю у житловому районі Ель-Башура — поблизу будівлі парламенту, офісу прем’єр-міністра та регіональної штаб-квартири ООН. Почалася пожежа, пише Reuters.

У ЦАХАЛ стверджують, що у будівлі знаходився медичний центр, пов’язаний із “Хезболлою”.

Якою була ціль ЦАХАЛ в Бейруті

Своєю чергою, ліванське державне інформагентство звинуватило Тель-Авів у використанні фосфорних бомб: за словами місцевих жителів, після удару в районі пахло сірою.

Також читайте: В ISW розповіли, як Росія використовує конфлікт на Близькому Сході

Ізраїль також завдав кількох ударів по південних передмістях Бейрута. Перед цим ЦАХАЛ попросив мешканців низки будинків їх покинути, але попередження про удар по центру столиці не було. Удар по Ель-Башура став найближчим до урядового кварталу Лівану під час війни.

Тим часом на півдні Лівану продовжується наземна операція ізраїльських військ. Як заявили в ЦАХАЛ, з моменту її початку у понеділок у боях загинули вісім ізраїльтян.

У “Хезболлі” кажуть, що бійці угрупування “цілком готові до оборони” і мають достатньо озброєнь для боротьби з армією Ізраїлю.

За даними ЦАХАЛ, у середу з південного Лівану було випущено близько 240 ракет північного Ізраїлю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦