Українці можуть отримати надбавки до пенсії

Українські пенсіонери можуть отримати різні надбавки до своїх пенсій, частина з яких надається автоматично, а для інших необхідно подати заяву.

Як повідомляє видання “На пенсії”, доплати за віком призначаються автоматично після досягнення 70, 75 та 80 років, за умови, що розмір пенсії не перевищує 10 340,35 грн. Так, для тих, хто відзначає своє 70-річчя, доплата становить 300 гривень, для 75-річних — 456 гривень, а для 80-річних — 570 гривень.

Читайте також: Середня зарплата держслужбовців в Україні: дані за 2024 рік

Не пенсією однією, але й інша соціальна допомога

Пенсіонери також можуть отримати додаткову допомогу від ООН. До кінця 2024 року пенсіонери з пенсією до 3250 гривень, які проживають у регіонах з ризиком бойових дій, можуть отримати цю надбавку, якщо з 1 березня 2023 року вони не отримували іншої грошової допомоги.

Окрім того, є спеціальна надбавка для пенсіонерів, які виховують дітей до 18 років. Вони можуть отримати по 150 гривень на кожну дитину.

Також одинокі пенсіонери, які потребують догляду, мають право на додаткову допомогу в розмірі 40% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (944 гривні у 2024 році). Для оформлення цієї допомоги потрібно подати заяву до Пенсійного фонду разом із відповідними документами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦