Гендиректор Yasno дав чітку відповідь щодо цін на світло

Вартість електроенергії для населення в Україні залишатиметься стабільною наступного року. Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко підтвердив, що на цей час жодних планів щодо підвищення тарифів немає.

Читайте також: Озвучено сценарій відключення електрики взимку

Що буде з тарифами на світло

Тарифи на електроенергію для населення не зміняться. Коваленко спростував чутки про можливе підвищення, підкресливши, що рішення щодо тарифів приймає виключно Кабінет Міністрів України.

Важливо орієнтуватися на офіційні джерела. Гендиректор закликав громадян не довіряти неперевіреним даним, які поширюють окремі “експерти”, зазначаючи, що жодних заяв від уряду з цього питання не було.

Що кажуть про можливість підвищення тарифів

Хоча найближчим часом тарифи на електроенергію для населення не зростатимуть, існують припущення про можливі зміни після весни 2025 року. За словами народного депутата Олексія Кучеренка, уряд може розглянути питання перегляду тарифів наступної весни, зокрема у контексті підвищення до ринкових показників.

Тим часом компанія “Укренерго” планує підвищити тариф на передавання електроенергії до 783,71 грн/МВт*год у 2025 році, що фактично означає зростання тарифу в півтора раза. Однак це питання не стосується прямих платежів для населення, а більше вплине на промисловість.

Наразі підвищення тарифів на електроенергію для населення не передбачається. Проте можливі зміни можуть відбутися після весни 2025 року, що пов’язано з переглядом тарифної політики на енергетичному ринку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦