В Україні спостерігається спад мобілізації, депутат пропонує радикальні заходи

Ситуація з мобілізацією в Україні зазнала суттєвих змін. За словами народного депутата, секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Романа Костенко, кількість призваних до лав ЗСУ поступово зменшується.

У інтерв’ю Radio NV політик зазначив, що така тенденція викликає занепокоєння і потребує негайних дій. Костенко вважає, що необхідно вживати більш рішучих заходів, аби підтримувати необхідний рівень мобілізації. Серед можливих рішень він назвав зниження призовного віку та підвищення мотивації для контрактної служби.

Читайте також: Блінкен пояснив американцям, чому США треба виділяти мільярди Україні

Проблеми мобілізації

“Ми повинні розуміти, що у такому темпі дуже складно утримувати необхідну кількість мобілізованих. Потрібно, щоб керівництво держави взяло на себе відповідальність і спільно з парламентом розробило комплекс заходів”, – підкреслив народний депутат.

Костенко також висловив стурбованість щодо якості мобілізації. За його словами, нині до лав ЗСУ часто потрапляють люди, які мають обмежені можливості для служби, що негативно впливає на боєздатність української армії.

“Найбільша проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, а потім виявляється, що вони не можуть виконувати бойові завдання. У нас велика армія, а на полі бою не вистачає сил”, – зазначив політик.

На думку Костенко, необхідно переглянути підходи до мобілізації та зосередитися на залученні до армії фізично та психологічно підготовлених людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦