Передавали ворогу локації ППО та скоювали підпали на залізниці 

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали у Дніпрі подружжя, яке працювало на російську спецслужбу. Чоловік та жінка збирали розвіддані про українські військові об’єкти та вчиняли диверсії на транспортній інфраструктурі.

Як ловили шпигунів у Дніпрі

Як встановили слідчі, зловмисники були завербовані російською ФСБ у червні цього року. Чоловіка спочатку залучили до співпраці через інтернет, обіцяючи швидкий заробіток. Згодом він затягнув у протиправну діяльність свою дружину.

Завдання подружжя полягало у зборі розвідувальної інформації про місця дислокації підрозділів ППО, що захищають Дніпро від російських ракетних атак. Жінка фотографувала та знімала військові об’єкти, а потім передавала ці дані чоловікові. Той, своєю чергою, відправляв їх до кураторів з ФСБ.

Крім того, чоловік влаштовував підпали на залізничних об’єктах, намагаючись таким чином порушити транспортне сполучення та ускладнити постачання українського війська.

Також читайте: Елітна нерухомість та дороге авто: як суддя приховує своє розкішне життя

СБУ задокументувала злочинну діяльність зрадників та провела спецоперацію з їх затримання. Під час обшуків у фігурантів вилучили докази їхньої співпраці з російською спецслужбою: мобільні телефони з листуванням, фото- та відеоматеріали, а також знаряддя для підпалів.

Затриманим повідомили про підозру у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про дислокацію ЗСУ в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦