Очільник Туреччини звинуватив Ізраїль у спробах поширити конфлікт

Турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що після Гази та Лівану Ізраїль може звернути свою увагу на Туреччину. Він висловив побоювання, що дії Ізраїлю можуть поширитися на турецькі землі, заявивши про це під час відкриття нового законодавчого року у Великих національних зборах Туреччини.

Ердоган звинуватив Ізраїль

Президент Туреччини звинуватив Ізраїль у провокуванні конфліктів на Близькому Сході та спробах залучити до війни інші країни регіону. За його словами, військові операції Ізраїлю в Газі та Лівані можуть призвести до ще більшої ескалації, яка вже загрожує Туреччині. Турецький лідер підкреслив, що дії Ізраїлю виходять за рамки звичайної державної політики і мають характер агресії та терору.

Також читайте: Іран випустив по Ізраїлю понад 180 балістичних ракет: фото

Ердоган також застеріг Ізраїль від подальших дій у Лівані, попередивши про серйозні наслідки можливого наземного наступу. Він наголосив, що нова операція в Лівані не буде схожа на попередні ізраїльські окупації, і Туреччина готова захищати свою територію.

Президент Туреччини додав, що його країна протистоятиме будь-яким формам агресії, захищаючи свою незалежність і національні інтереси. Він підкреслив, що Туреччина не буде мовчати перед загрозою, і назвав дії Ізраїлю “державним тероризмом”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦