Депутатка підставила 72 бригаду імені “Чорних запорожців” на Донеччині 

Після публікації народної депутатки Мар’яни Безуглої про ротацію 72-ї бригади імені “Чорних запорожців” у Вугледарі, російські війська посилили наступ на цьому напрямку. Про це розповів в інтерв’ю NV OSINT-аналітик Віталій Кононученко, спираючись на дані від військових, які обороняють місто.

Як Безугла підставила 72 бригаду

За словами Кононученка, після публікації в соцмережах, де Безугла згадала про ротацію бригади, ворог оперативно зреагував, направивши значно більші сили на цю ділянку фронту. Росіяни посилили наступ, збільшивши кількість бронетехніки та артилерії, що призвело до зриву ротаційних процесів українських військових. Наступ був зосереджений на позиціях біля Водяного, що неподалік Вугледара.

Також читайте: Елітна нерухомість та дороге авто: як суддя приховує своє розкішне життя

Кононученко підкреслив, що укріплені бетонні споруди, які відігравали ключову роль у цій обороні, були захоплені того ж дня через раптове збільшення ворожих сил. Він також зазначив, що якби публікації не було, українські війська мали б значно кращі шанси втримати позиції, оскільки саме знання про ротацію дало ворогу вирішальну перевагу.

OSINT-аналітик наголосив, що інформація з допису Безуглої стала критичним фактором, який безпосередньо вплинув на захоплення укріплень ворогом, що підтверджують військові зі 72-ї бригади.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦