НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення тарифів 

З початку жовтня в Україні зросте вартість електроенергії на ринку “на добу наперед”. Таке рішення було ухвалено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Скільки будемо платити за світло

У пресслужбі НКРЕКП повідомили, що розпочато процедуру перегляду граничних цін на електроенергію в певних сегментах ринку. Це необхідно для створення умов для комерційного імпорту електроенергії з країн Європи, щоб уникнути дефіциту потужності в осінньо-зимовий період на тлі можливих атак на енергосистему з боку Росії.

Раніше: Тариф на електроенергію в Україні: що зміниться з 1 жовтня

Нові граничні ціни для ринку “на добу наперед” варіюватимуться в залежності від часу доби. Зокрема, з 00:00 до 07:00 ціна складе 5 600 грн/МВт-год, з 07:00 до 17:00 та з 23:00 до 24:00 – 6 900 грн/МВт-год, а з 17:00 до 23:00 ціна підвищиться до 9 000 грн/МВт-год.

Ці зміни спрямовані на стабілізацію енергосистеми України та забезпечення покриття потреб населення в умовах можливого дефіциту електроенергії в період активних бойових дій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦