Вирішальне для України значення має допомога іноземних партнерів 

Перевага Росії в артилерійських снарядах скорочується, але ситуація залишається складною

Попри не припинювані бойові дії, ситуація на фронті поступово змінюється. Як повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, російські окупанти все ще мають перевагу в кількості артилерійських снарядів. Проте, порівняно із зимою 2024 року, ця перевага значно скоротилася, пише ТСН.

Росія нарощує арсенали

“Якщо раніше співвідношення використання артилерійських боєприпасів було 1 до 8 на користь ворога, то зараз воно становить 1 до 3”, – зазначив Гаврилюк. Це свідчить про те, що зусилля України та її міжнародних партнерів щодо забезпечення ЗСУ необхідними боєприпасами дають свої результати.

Читайте також: Блінкен пояснив американцям, чому США треба виділяти мільярди Україні

Боєприпаси

Водночас заступник міністра підкреслив, що Україна зіштовхується з серйозними викликами у виробництві власної зброї та боєприпасів. Російська Федерація, маючи значно більший промисловий потенціал, продовжує виробляти велику кількість озброєння.

“Тому ключовим для нас залишається питання міжнародної військової допомоги та ефективної роботи українських урядових структур”, – наголосив Гаврилюк. За його словами, Україна активно працює над створенням спільних виробництв зі своїми партнерами, щоб забезпечити ЗСУ всіма необхідними видами озброєння.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦