Відбулося значне зростання вітчизняного виробництва зброї.

Голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що до кінця 2024 року в Україні буде виготовлено 1,5 мільйона безпілотних літальних апаратів. Про це він повідомив під час засідання уряду 1 жовтня, наголосивши на значному зростанні вітчизняного виробництва зброї.

Україна масово виготовляє дрони

За словами Шмигаля, у 2023 році виробництво зброї в Україні збільшилося втричі, і кожен другий боєприпас, що використовується в зоні бойових дій, є українського виробництва. До кінця року планується виготовити 1,5 мільйона дронів, що є важливою частиною зміцнення обороноздатності країни.

Раніше: Експерти висміяли провальні випробування ракети “Сармат” в РФ та назвали причини

Крім того, уряд запустив експериментальний проєкт із сертифікації шкіл для підготовки операторів безпілотників. Це дозволить встановити чіткі стандарти для навчання, що спростить отримання відповідної військово-облікової спеціальності для майбутніх операторів.

шмигаль

Шмигаль також зазначив, що Україна продовжує реалізацію власної ракетної програми та збільшує обсяги виробництва артилерійських систем і бронетехніки. Водночас країна працює над спільними виробництвами зі світовими партнерами та залучає їхні інвестиції для закупівлі української зброї.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦